Hoe volg je je hart? In gesprek met Mieke Bos

Hoe volg je je hart? En wat levert dat op? In korte interviews vraag ik anderen wat hun ervaring is. Deze keer spreek ik met Mieke Bos (36). Zij verkocht haar bedrijf en trok de wijde wereld in.

“Ik woonde 4 jaar geleden voor het laatst in Nederland. Na ontelbaar veel (korte) reizen was ik het plannen zat. Ik wilde altijd al een keer op reis gaan zonder te weten wanneer ik terug zou komen. Mijn gevoel zei dat als ik mijn hart wilde volgen, ik de weg open moest laten.”

 

Huisje, boompje, beestje?

“In Nederland leefde ik het dagelijks leven van zelfstandig ondernemer. Een goed lopende schoonheidssalon, mooi huis, vrienden en familie in de buurt. Alles voor elkaar. Maar het verlangen om eens écht vrij te zijn bleef. Hoe zou het zijn als ik elke dag gewoon laat gebeuren, het leven zijn gang laat gaan zonder plan? Net zoals de alchemist in het gelijknamige boek van Paolo Coelho.”

 

Sprong in het diepe

“Na de verkoop van mijn salon hield niets me meer tegen om mijn hart achterna te gaan. Een sprong in het diepe, maar ik voelde aan alles dat ik het erop moest wagen om uit te vinden hoe ik meer vanuit mijn gevoel kon leven. Maar wat was dat dan? Wat wilde ik dan eigenlijk doen? Onderweg kon ik snoepen aan allerlei baantjes, bezocht verschillende landen en deed ontzettend veel ervaring op. Geen druk om altijd te werken, en ik kon me laten meevoeren door wat er gebeurde op dat moment. De ruimte die hierdoor ontstond vulde zich met een verlangen naar een andere manier van leven dan ik gewend was. Door de opgedane ervaring kon ik meer en meer voelen wat goed voor me was en volgde ik ook daadwerkelijk mijn intuïtie. Het bracht me naar Spanje, waar ik gelijkgestemde mensen ontmoette en een nieuwe leven opbouwde. Hier is figuurlijk en letterlijk ruimte voor alles. Ruimte om te voelen, te zijn en te werken op mijn eigen voorwaarden. Ik heb nooit besloten om naar Spanje te verhuizen, maar mijn pad heeft me hier wel naartoe geleid. Het is zó bevrijdend om je hart te kunnen volgen. Magisch gewoon.”

 

Dit is voor iedereen

“Ik ben zo blij dat ik de stap heb genomen om de vrijheid in te gaan. Als je ook maar een klein beetje het gevoel hebt dat je je leven meer op gevoel wilt leiden kan ik het aanraden om daar ruimte voor te zoeken.
Als je zo’n grote stap om alles achter te laten niet wilt of kunt maken, maar wel meer vanuit je gevoel wilt leven, zijn er genoeg andere mogelijkheden. En óók in Nederland kun je in je dagelijkse leven kiezen voor een andere weg. Creëer ruimte en tijd om hier mee aan de slag te gaan. Het is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven, en volgens mij is het de bedoeling van het leven! Dan kun je de beste versie van jezelf leven.”

Wil je meer weten over Mieke? Of heb je nog andere vragen? Stuur een berichtje naar Mieke.

Meer lezen? Lees hier al mijn interviews en teksten.

Categorie
Interview

Tags
Mieke, Spanje, volgjehart