Hoe volg je je hart? In gesprek met Mariëtte van Hoeve

Hoe volg je je hart? Of noem je het gevoel, intuÏtie? Hoe weet je of je op de goede weg zit? In korte interviews vraag ik anderen naar hun ervaring. Deze keer spreek ik met Mariëtte Van Hoeve (50). Zij gooide het roer om om meer vanuit haar gevoel te leven. Ze woont en werkt nomadisch en voornamelijk op wielen in haar Mercedes bus ‘Lot’.

Vind jij dat jij je hart volgt?

 

“Ja, maar het zou nog meer kunnen. Daar werk ik aan. Maar er is een tijd geweest dat ik mijn hart helemáál niet volgde. En ik voelde aan alles dat het leven dat ik leidde niet gezond voor me was. Ik was depressief en totaal niet gelukkig. Ik was een rol aan het spelen die anderen me hadden aangeleerd. Ik geef niemand de schuld hoor, maar er waren in mijn opvoeding nou eenmaal bepaalde spelregels waaraan ik me moest houden. ‘Zoals het hoort.’ Wat ik wilde, reizen en vrij zijn, kon niet. Maar ik wist ook dat ik zo niet door kon gaan en dat er iets moest veranderen.”

 

 

Geen gefabriceerde wannabe

 

“Het begon met een scheiding zeven jaar geleden. En vervolgens voelen, voelen en nog eens voelen. Waar maakt mijn hart een huppeltje van, en waarvan niet? En dan keuzes maken. Het was keihard werken. Ik moest afscheid nemen van mensen die niet meer bij me pasten en uit mijn comfortzone stappen. Dat voelde angstig, maar ik wist dat ik op de goede weg zat want ik werd er óók blijer van. Steeds meer koos ik voor het leven. Geen gefabriceerde wannabe meer, maar puur en authentiek leven vanuit mijn eigen gevoel en intuïtie. Drie jaar geleden nam ik een grote stap door een Mercedes bus te kopen, mijn nieuwe thuis. Vrijheid op wielen!”

 

 

Just Do It

 

“Mijn leven is nu grotendeels vormgegeven op basis van wat ik voel en niet op basis van wat ik denk dat moet. En dat maakt me ontzettend blij! Om meer op je gevoel te leven hoef je trouwens niet eerst doodongelukkig te zijn zoals ik. Wat wel voor bijna iedereen geldt: we leren niet van jongs af aan hoe je je intuïtie voelt en volgt. Het advies dat ik zou willen geven aan iedereen die aanvoelt dat er een verandering nodig is: Just Do It. Neem stappen, ga experimenteren, onderzoek waar je marges liggen. Voel je angst en onderzoek waar je blokkades liggen. Misschien blijf je uiteindelijk wel bij de keuzes die je hebt gemaakt, maar dan sta je er tenminste wel met je hele hart achter en doe je het niet omdat het zo hoort of ‘moet’. De enige die dat kan en mag bepalen ben jij.”

Meer weten?

Wil je meer weten over Mariëtte? Lees dan hier verder.

Bekijk hier al mijn interviews en teksten

Categorie
Interview

Tags
Digital Nomad, vrijheid, volgjehart